Arcaşii de la CSM Suceava au terminat anul cu trei medalii la naţionalele de field

Arcaşii celor două cluburi din judeţ, Clubul Sportiv Municipal Suceava şi Clubul Sportiv Rădăuţi, au încheiat sezonul competiţiilor în aer liber cu finala Campionatului Naţional de Tir cu Arcul Field, ce a avut loc în pădurile din localitatea braşoveană Jimbor. Această ramură a tirului cu arcul se desfăşoară de obicei în pădure, pe teren accidentat, fiecare concurent având de parcurs un traseu cu 12 panouri aşezate la distanţe cunoscute, iar mai apoi acelaşi traseu pe distanţe necunoscute, la fiecare panou având de tras câte trei săgeţi.

Echipa de seniori de la CSM Suceava, formată din Costaş Mihailov, Andrei Dănilă şi Andri Dorohov, a confirmat forma bună în care se află şi a reuşit să câştige titlul de campioană a României, asta după ce a câştigat aurul la echipe şi la Campionatul Naţional de Tir cu Arcul în aer liber, ce a avut loc tot în această lună. În competiţia individuală a senioarelor, Ioana Trufin a reuşit să termine a doua şi să devină vicecampioană a României. A treia medalie pentru CSM Suceava la aceste campionate naţionale a fost una de bronz, câştigată în concursul mixt de echipa Mihailov Costaş şi Ioana Trufin.

Tot la naţionalele de field, Clubul Sportiv Şcolar Rădăuţi a urcat pe a treia treaptă a podiumului în concursul masculin pe echipe ce a fost câştigat de CSM Suceava, cu o echipă formată din Călin Hrihorciuc, Andrei Huţanu şi Marius Moisiuc.

„Acest campionat naţional de field a încheiat competiţiile în aer liber într-un an cu rezultate foarte bune pentru Clubul Sportiv Municipal Suceava. Am obţinut în total 13 medalii, cu nouă mai multe decât ne-am propus, unele cucerite în premieră pentru secţia noastră. Băieţii au mers foarte bine la ultimele două campionate naţionale şi drept dovadă au cucerit medaliile de aur la echipe. Naţionalele de la Jimbor au fost de o dificultate mai mare, deoarece există diferenţe de nivel şi nu se trage doar pe teren plat, dar arcaşii noştri au dovedit că sunt foarte bine pregătiţi. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local Suceava pentru sprijinul pe care-l acordă secţiei de tir cu arcul de la CSM Suceava, ajutor fără de care n-am mai fi putut să ajungem la aceste performanţe”, a declarat antrenoarea Roza Deneş. 

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.