Peste 270 de elevi de la Şcoala Nr. 10 Suceava vor afla tainele tirului sportiv

Timp de o săptămână, peste 270 de elevi de la Şcoala Gimnazială Nr. 10 din Suceava vor intra în contact cu unul din sporturile olimpice, şi anume tirul sportiv. Acţiunea de promovare a acestui sport în rândul elevilor face parte din programul naţional Pierre de Coubertin, desfăşurat de Ministerul Tineretului şi Sportului. La nivelul judeţului Suceava, coordonatorul proiectului este antrenorul Ştefan Buiucliu, ajutat de alţi 11 colaboratori, acţiunea fiind desfăşurată în colaborare cu CSM Suceava şi CSŞ Rădăuţi. La această acţiune vor participa elevii din clasele V-VII, cei mici urmând să tragă cu arme similare celor din competiţie, dar care în locul muniţiei folosesc un fascicol luminos pentru a lovi ţinta, atât la pistol, cât şi la puşcă.

„Scopul principal al acestui proiect este de a promova tirul sportiv în rândul copiilor şi al elevilor mai mici de 14 ani, vârstă de la care pot să tragă cu muniţie. Astfel încercăm să reducem vârsta de legitimare a sportivilor, un handicap ce va fi eliminat. Mai mult, se încearcă sensibilizarea şi atragerea copiilor către practicarea tirului sportiv ca mijloc de formare şi îmbunătăţire a calităţilor şi de dezvoltare permanentă a acestora, creşterea competitivităţii, oferind astfel şansa aprecierii obiective a propriei valori, creşterea încrederii în forţele proprii şi dezvoltarea spiritului de echipă şi fair-play. În acest an am ales Şcoala Nr. 10 din Suceava, unde avem parte de o primire şi o colaborare foarte bună, ce va continua şi după terminarea proiectului, cu elevi din clasele a III-a şi a IV-a şi, de ce nu, şi a VIII-a”, a explicat coordonatorul proiectului, antrenorul Ştefan Buiucliu.

În cadrul concursului, fiecare elev va trage cinci focuri cu macheta cu laser, iar în urma punctajelor se vor califica mai departe câte şase din fiecare clasă, adică în total 18 de la fiecare din cei trei ani de studiu. În final, toţi copiii vor fi premiaţi cu câte un tricou personalizat, dulciuri şi răcoritoare, cei de pe podium urmând să primească şi diplome şi medalii, dar şi şepci şi rucsacuri.

Programul naţional Pierre de Coubertin a fost lansat în anul 2013, iar în cei doi ani acţiunea la tir sportiv a avut loc la un liceul din Rădăuţi şi Siret, dar şi la şcoala din Poieni Solca, iar la nivel naţional se desfăşoară în opt centre de tir sportiv din ţară.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.