Sucevenii au cucerit cinci medalii la Naţionalele de 10 şi 50 kilometri marş

Atleţii Clubului Sportiv Municipal Suceava au încheiat anul competiţional în forţă, cu cinci medalii la Campionatul Naţional de 50 şi 10 kilometri marş, pentru tineret şi seniori, ce a avut loc ieri, în Bucureşti, pe un traseu în jurul Stadionului Naţional. Sportivii antrenaţi la CSM de soţii Silviu şi Cristina Casandra au avut o evoluţie foarte bună, mai ales la masculin seniori, unde au câştigat titlul naţional după o pauză de patru ani. În concursul individual de seniori, unde sportivii au avut de parcurs distanţa de 50 de kilometri, Cătălin Șuhani, antrenat de Silviu Casandra, a reuşit să devină vicecampion naţional al României, în timp ce la tineret, colegul său Ștefan Dorneanu, pregătit de Cristina Casandra, a reuşit să câştige medalia de aur şi să devină campion naţional, iar Berdei Gheorghe a câştigat bronzul la seniori. Echipa CSM Suceava formată din Cătălin Șuhani, Ștefan Dornean şi Gheorghe Berdei a făcut o figură foarte frumoasă la aceste naţionale şi a câştigat medalia de aur după o pauză de patru ani în care acest concurs a fost dominat de clubul din Reşiţa.

În concursul feminin, unde s-au parcurs 10 kilometri, echipa formată din Ioana Agapi, Andreea Nane, Alina Onofrei, Alexandra Țibichi şi Ana Maria Iordache, şi antrenată de Cristina Casandra, reuşit să câştige medalia de bronz în concursul dedicat tineretului.

„Sportivii noştri au obţinut rezultate foarte bune, mai ales băieţii la echipe, unde am reuşit să învingem echipa din Reşiţa după patru ani de dominare a lor. Cătălin Șuhani a reuşit să-şi îmbunătăţească recordul personal cu aproximativ 32 de minute la 50 de kilometri marş, de la 5 ore şi 20 de minute ajungând la 4 ore şi 48 de minute. Mai mult, Ștefan Dornean a obţinut două medalii de aur la prima sa cursă de 50 de kilometri, în timp ce două dintre fete sunt la tineret şi anul viitor, când pot să câştige alte medalii. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local Suceava pentru sprijinul pe care-l acordă secţiei noastre de atletism, atât la această competiţie, cât şi la celelalte din acest an”, a declarat antrenorul Silviu Casandra. 

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.