Clubul Sportiv Municipal Suceava și-a premiat cei mai buni sportivi pe 2015

Ieri, Clubul Sportiv Municipal Suceava și-a desemnat și premiat sportivii ce s-au remarcat în competițiile naționale și internaționale în anul 2015. Ca în fiecare an, sporturile individuale au avut prim planul, canotajul și atletismul având 8 din cei 12 sportivi premiați. În acest an, sportivii de la CSM Suceava au reușit să câștige în total 120 de medalii, din care 34 de aur, 40 de argint și 46 de bronz, 17 dintre acestea fiind obținute în competițiile internaționale.

„Suntem la finalul unui an în care activitatea noastră a fost finanțată aproape în mod egal de Ministerul Tineretului și Sportului și Primăria și Consiliul Local Suceava, cărora le mulțumim încă o dată pe această cale, deoarece fără susținerea autorităților locale, sporturile de echipă, rugby, volei și hochei pe gheață nu și-ar fi putut desfășura activitatea. Din cele 120 de medalii, 17 sunt în competițiile internaționale, un obiectiv pe care l-am îndeplinit cu succes. Vreau să le mulțumesc sportivilor și antrenorilor, pentru că au reușit rezultate foarte bune în condițiile unei situații financiare nu tocmai ideale”, a declarat directorul CSM Suceava, Vasilică Băițan.

Canotorul Cosmin Pascari a câștigat locul I pentru al doilea an consecutiv

Ca și anul trecut, canotorul Cosmin Pascari, antrenat de Ioan Despa, a fost declarat cel mai bun sportiv al clubului CSM Suceava. Cosmin a reușit performanța de a deveni campion mondial, vicecampion european, multiplu campion balcanic și național de juniori I. Locul doi din acest top a revenit tot canotajului, mai exact sportivei Larisa Roșu, antrenată de Ioan Despa, ce-n acest an a devenit campioană europeană de juniori și campioană balcanică. Ultimul loc al podiumului a revenit atletei Andreea Doroftei, antrenată de Erzilia Țâmpău, sportivă ce s-a evidențiat în competițiile naționale și internaționale de pistă și de cros. Pe locul patru s-a clasat un alt atlet, Andrei Gafița, pregătit de antrenorul Radu Mihalescu, sportiv ce este specialist al probelor de marș. Al treilea canotor din topul pe 2015 a fost Constantin Ștaut, pregătit de Ioan Despa, ce-n 2015 a reușit să câștige aurul la Balcaniadă. Locul șase i-a revenit altui mărșăluitor, Cătălin Șuhani, antrenat de Silviu Casandra, iar pe locul șapte s-a clasat canotorul Simion Mutu. După ce a dominat acest top mulți ani, iar anul trecut a fost a doua, atleta Cristina Casandra a ocupat de această dată poziția a opta, ea începând din acest an să se dedice și antrenoratului. Locul nouă a fost împărțit de doi sportivi, Elena Gheorghiță, antrenată la secția de tir cu arcul de Roza Deneș, și luptătorul Daniel Blănari, pregătit de antrenorul Daniel Ciubotaru. Și locul 10 a fost împărțit de doi sportivi de la sporturile de echipă, voleibalistul Andrei Sasu, pregătit de Victor Pancu și Ștefan Ștefăroi, component al secției de rugby coordonate de Constantin Vlad.  

Primăria a dat peste 2 milioane de lei către CSM

La această festivitate de premiere a fost invitat și un reprezentant al Primăriei și Consiliului Local Suceava, viceprimarul Lucian Harșovschi. Înaintea festivității, antrenorii și sportivii au ținut un moment de reculegere în memoria regretatului director, profesor și antrenor Constantin Tăpârjan, ce a plecat la cele veșnice acum un an.

„Am venit la această premiere din respect pentru tot ceea ce faceți pentru municipiul Suceava și pentru imaginea noastră. Consiliul Local și Primăria Suceava a fost și-n acest an alături de sportul de performanță și cel de masă. La începutul anului s-a alocat pentru sport suma de 2.427.700 lei și s-au achitat 2.171.376 de lei, ceea ce reprezintă 89,5 %, și sperăm ca până la final de an să ne apropiem de de 100%”, a declarat viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harșovschi. 

Într-o statistică realizată pe secții sportive la CSM Suceava, atletismul a obținut 40 de medalii, boxul a strâns 6 medalii, canotajul a obținut 33 de medalii, lupte greco-romane – 14 medalii, tir cu arcul – 13 medalii, iar tirul sportiv – 14 medalii.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.