Tinerii atleţi de la CSM Suceava au câştigat trei medalii la naţionalele de copii

În weekend, cei mai mici dintre atleţii Clubului Sportiv Municipal Suceava au intrat în lupta pentru medalii la Campionatul Naţional de Atletism în sală pentru copii I, II şi III, competiţie ce a avut loc la Bucureşti. La aceste naţionale, trei dintre copiii de la CSM au reuşit să urce pe podium şi să câştige o medalie de aur şi două de argint, doborându-şi în acelaşi timp recordurile personale. În proba de săritură în lungime, sportivul Tudor Axinte, antrenat la CSM Suceava de Cristina Casandra, a reuşit să câştige medalia de argint la copii I cu o săritură ce a măsurat 5,17 metri. Tudor este în primul an de copii I, iar anul trecut, la copii II, a sărit 5,01 metri, cea mai bună performanţă naţională la acest nivel, ba chiar peste cea a Statelor Unite ale Americii, ce măsoară 4,97 metri. Elev la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” din Suceava, Tudor Axinte este o speranţă a atletismului sucevean în această probă, anul trecut el fiind dublu campion naţional, atât la naţionalele de sală, cât şi la cele în aer liber.

Diana Vaman a pierdut aurul naţional la linia de finiş, la doar 47 de miimi

Elev la Şcoala Gimnazială „Teodor Ştefanelli” din Câmpulung Moldovenesc, Cosmin Nisioiu, antrenat la CSM Suceava de Erzilia Ţâmpău, a reuşit să câştige prima sa medalie de aur, de trei ani, de când face atletism. Cosmin a terminat proba de 800 de metri pe primul loc, după două minute şi 16 secunde, timp cu care şi-a doborât recordul personal. Cosmin a mai câştigat anii trecuţi medalii naţionale de argint şi bronz, iar în acest an şi-a completat colecţia cu cea de aur.

Colega sa Diana Vaman, elevă tot la Şcoala Gimnazială „Teodor Ştefanelli” din Câmpulung Moldovenesc, a făcut o cursă foarte bună la 800 de metri copile I, a condus tot timpul şi a pierdut medalia de aur la finiş, la doar 47 de miimi de secundă. Antrenată tot de Erzilia Ţâmpău, Diana Vaman a terminat cursa după două minute şi 21 de secunde, doborându-şi recordul personal în această probă. Diana este în primul an de copile I, anul trecut reuşind să câştige trei medalii naţionale, două de aur şi una de bronz.

„Teodor şi Diana sunt doi sportivi foarte serioşi, muncitori, ce-şi doresc să facă performanţă. Sunt copii ce promit şi au confirmat deja, dar sper să continue în acelaşi ritm la competiţiile ce urmează, dar şi la categoriile superioare de vârstă. Mulţumim oamenilor care au încredere în noi şi ne sprijină în continuare, conducerii de la CSM Suceava şi doamnei director Luminiţa Avram, de la Şcoala Gimnazială <Teodor Ştefanelli> din Câmpulung Moldovenesc, cea care îi susţine pe sportivi şi-i ajută în orice moment şi cu orice mijloace”, a declarat antrenoarea Erzilia Ţâmpău.

Chiar dacă nu a urcat pe podium, o altă sportivă antrenată de Erzilia Ţâmpău, Albertina Rusu, a reuşit să-şi doboare recordul personal în proba de 800 de metri la copile I, cu timpul de două minute şi 40 de secunde.

La finalul acestei săptămâni atleţii din judeţ vor lupta din nou pentru medalii, la Campionatul Naţional de Cros pentru copii, juniori III şi juniori II, ce va avea loc la Botoşani. 

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.