Ştefăniţă Rusu împlineşte azi 40 de ani, din care 20 de ani dedicaţi rugby-ului

Unul din cei mai longevivi jucători ai echipei de rugby a Clubului Sportiv Municipal Suceava, humoreanul Ştefăniţă Rusu, împlineşte astăzi 40 de ani. Unul dintre liderii la toate capitolele ai echipei antrenate de Constantin Vlad şi-a dedicat 20 de ani din viaţă sportului cu balonul oval, pe care-l practică şi-l iubeşte cel mai mult, el fiind jucător activ al echipei sucevene. În paralel cu activitatea de jucător, Ştefăniţă se ocupă de o bună perioadă de timp de pregătirea mai multor grupe de copii în Gura Humorului, în colaborare cu Clubul Sportiv Şcolar din oraş, grupe în care evoluează şi fiul său, Sebastian Matei, la juniorii sub 12 ani. Ştefăniţă a cochetat prima dată cu rugby-ul în 1995, când era student la Facultatea de Informatică din Iaşi, de ani buni fiind profesor la o şcoală din Gura Humorului. În 1996 s-a legitimat la Suceava, iar în 2001 a fost în naţionala de seniori, la un turneu în Anglia. 

„Dacă ar fi s-o iau de la capăt tot acelaşi drum l-aş urma. Rugby-ul este cu adevărat un sport de echipă, unde contează echipa, mai ales pe înaintare, unde se sudează relaţiile dintre jucători. Sunt momentele fixe, cum e grămada, care unesc spiritele jucătorilor. Am început cu linia a III-a, II-a şi I-a, pe toate posturile în pachetul de înaintare”, a explicat Ştefăniţă Rusu.

În 2003, Ştefăniţă a plecat în Spania, unde a jucat 3 ani şi a câştigat Cupa Spaniei, iar mai apoi a jucat un an în Franţa, după care s-a reîntors acasă, la CSM Suceava, deoarece fiul său trebuia să înceapă şcoala. Decanul de vârstă al seniorilor suceveni a fost şi este unul din jucătorii de bază ai echipei CSM, dar şi un lider atât în vestiar, cât şi-n teren, un exemplu pentru cei mai tineri dintre colegi, dar şi pentru juniorii şi copiii din generaţiile ce vin din spate.    

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.