Sucevenii au pierdut în ultima fază a disputei cu Năvodari

Echipa de rugby seniori a Clubului Sportiv Municipal Suceava a început turneul play-out din Divizia Națională cu stângul, după ce a pierdut confruntarea de pe teren propriu, cu CS Năvodari, în ultima fază a meciului, scor 15 – 19. Cu un lot întărit față de sezonul regulat, oaspeții au început mai deciși acest meci, dar sucevenii s-au apărat destul de organizat și scorul a rămas neschimbat. Pe fondul unui joc pe contre, elevii antrenorului Constantin Vlad au șansa de a marca primul eseu, dar au fost opriți la un metru de buturile adverse. În replică, echipa din Năvodari are șansa unui eseu, dar un sucevean scoate în ultimul moment balonul din terenul de țintă. CSM Suceava ratează și două lovituri de pedeapsă din poziții bune, iar oaspeții deschid scorul cu un eseu venit după o acțiune în care gazdele au ratat mai multe placaje în apărare, scor 0 – 5, transformarea nefiind fructificată. Până la pauză, sucevenii reușesc să egaleze situația, după o lovitură de pedeapsă la 10 metri, două puncte de fixare și un eseu reușit de Preutescu, scor la pauză, 5 – 5. CSM Suceava a început mai bine partea a doua și a preluat conducerea cu o lovitură de pedeapsă din poziție foarte bună, scor 8 – 5. Gazdele reușesc să împingă o grămadă ordonată de la 5 metri până în terenul de țintă advers, dar arbitrul nu validează eseul, acesta fiind una din multipele greșeli făcute de-a lungul jocului de ambele părți, dar mai ales în detrimentul sucevenilor. Oaspeții ratează o lovitură de pedeapsă de la 22 de metri, iar mai apoi trec la conducere, grație unui eseu, plus o transformare reușită, scor 8 – 12.   Finalul de joc avea să fie unul foarte încins, cu o echipă a Sucevei ce căuta eseul, și o formație oaspete ce s-a apărat destul de bine. După o acțiune prelungită de atac în 22-ul advers, sucevenii reușesc să marcheze al doilea eseu prin Ștefan Ștefăroi, și scorul devine 15 – 12, după fructificarea transformării. Din păcate, în ultima fază a jocului, sucevenii nu sunt atenți în apărare și oaspeții găsesc o breșă și înscriu eseul ce le aduce victoria, CSM Suceava rămânând doar cu punctul bonus defensiv, scor final 15 – 19.

„Din păcate, am mai înregistrat o înfrângere într-un meci foarte important, dar lupta continuă. Traversăm niște momente foarte dificile, astfel că pentru meciul de astăzi am strâns bani de la foștii jucători din Asociația Prietenii Rugby-ului din Bucovina. Următoarea etapă avem acasă cu Aradul și sper să strângem rândurile și să nu mai facem pași greșiți. Păcat, pentru că am condus până în final de meci și am primit la ultima fază un eseu cu foarte multă ușurință. Le mulțumesc jucătorilor că au venit și s-au dăruit în teren și chiar în condițiile astea grele vin și se pregătesc pentru a continua lupta de menținere în divizia secundă”, a explicat antrenorul Constantin Vlad.

În etapa viitoare, CSM Suceava va juca tot pe teren propriu cu CSUAV Arad, echipă ce în etapa de sâmbătă s-a impus acasă, cu scorul de 26 - 5 în disputa cu RCM Galați. 

 

Sursa : www.monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.