Canotorii suceveni au cucerit zece medalii la Campionatele Europene pentru tineret

Florin Arteni-Fîntînaru (CSM Suceava) a devenit campion european în proba de patru rame masculin (foto), alături de un alt sucevean, Ştefan Berariu n Larisa Elena Roșu, Magdalena Rusu și Maria Tivodariu au cucerit aurul continental cu echipajul feminin de 8+1.

România s-a clasat pe primul loc la Campionatele Europene pentru tineret de la Kruszwica (Polonia), acolo unde „tricolorii” au cucerit cinci medalii de aur și alte cinci de argint.

Printre protagoniști s-au aflat mai mulți canotori suceveni. Astfel, Florin Arteni-Fîntânaru (CSM Suceava) a devenit campion european de tineret cu echipajul de patru rame masculin.

„Sunt mai mulți tineri de perspectivă în clubul nostru care calcă apăsat pe urmele lui Florin. De aceea, sperăm să fim sprijiniți și mai mult de autoritățile locale”, a precizat Ioan Despa, antrenor la CSM Suceava.

Alți patru suceveni au ieșit campioni europeni în Polonia, este vorba de Ştefan Berariu, cu aceiași barcă de patru rame, și de Larisa Elena Roșu, Magdalena Rusu și Maria Tivodariu, ultimele cucerind aurul continental cu echipajul feminin de 8^1.

Cu medalii de argint s-au întors și sucevenii Alexandru Ciobîcă și Florin Lehaci (dublu rame masculin), Alexandru Gherasim (8^1 masculin), precum și Andrei Mândrilă (4+1 și 8+1).

“Performanță extraordinară a canotorilor români, așa cum ne-au obișnuit deja de altfel! Am demonstrat încă o dată că avem cel mai bun lot de tineret din Europa. Au fost câștigate 10 medalii, dintre care 5 de aur și 5 de argint. Îi felicit pe sportivi pentru munca depusă și determinarea de care au dat dovadă! De asemenea, pe antrenori și întreaga echipă a Federației Române de Canotaj! Așteptăm cu nerăbdare Campionatul European al juniorilor de la Munchen, din 9-10 octombrie”, a declarat președinta Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă.

Sursa foto + text: obiectivdesuceava.ro

 

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.