Sportivii de la CSM Suceava şi CSŞ Rădăuţi au câştigat cinci medalii naţionale la juniori III

Timp de trei zile, sportivii secţiilor de tir sportiv de la Clubul Sportiv Municipal Suceava şi Clubul Sportiv Şcolar din Rădăuţi, pregătiţi de antrenorul Ştefan Buiucliu, au luptat pentru medalii la finalele Campionatului Naţional pentru juniori III ce s-a desfăşurat în Complexul Naţional de Tir Sportiv „Iosif Sârbu” din Bucureşti. În ciuda faptului că majoritatea au fost mai mici ca vârstă, tiriştii celor două cluburi au avut o comportare foarte bună şi au câştigat cinci medalii, una pe echipe şi patru la individual.

De la CSŞ Rădăuţi, Andrei Pavăl a câştigat nu mai puţin de patru medalii naţionale, trei titluri de campion al României şi unul de vicecampion. Andrei a luat locul I în probele de 40 focuri culcat puşcă glonţ, în cea de 3x20 focuri şi 20 focuri genunchi, dar şi un loc II la 20 focuri picioare. Deşi este încă junior III, Andrei Pavăl va fi transferat de la CSŞ Rădăuţi la CSM Suceava, pentru a anticipa trecerea ulterioară la tineret şi seniori, dar şi pentru a fi susţinut mai bine din punct de vedere logistic şi financiar. În competiţia pe echipe, CSM Suceava a câştigat medalia de argint la puşcă aer comprimat masculin, din echipă făcând parte sportivii: Adrian Durnea, Darius Slevoacă şi Justin Lucan. În competiţia feminină la puşcă aer comprimat, CSM Suceava a ocupat locul IV cu o echipă formată din Elena Ciobanu, Eliza Cozariuc şi Ecaterina Drăguţu. Toţi cei şase sportivi sunt selecţionaţi din elevii de la Palatul Copiilor Suceava, de unde provin şi Gabriel Senic şi Ioana Drăguţu, sportivi ce s-au remarcat şi ei la aceste finale, chiar dacă n-au urcat pe podium.  

„Elena Ciobanu a reuşit un rezultat remarcabil la individual şi a fost doar la două puncte de medalia de bronz. Toţi sportivii cu care am participat s-au remarcat în concurs, deşi au concurat cu adversari mai mari ca vârstă. Sunt 56 de cluburi afiliate la Federaţia Română de Tir Sportiv, iar competiţia a fost una strânsă şi cu o participare mare, şi de aceea rezultatele sunt cu atât mai valoroase. Mulţumim pentru sprijin Primăriei şi Consiliului Local Suceava, directorilor de la CSM Suceava, Vasilică Băiţan şi Valerică Gherasim, directorului de la Palatul Copiilor, Beatrice Choleva, directorului de la CSŞ Rădăuţi, Viorel Stoica, şi primarului din Solca, Cornel Ţehaniuc”, a explicat antrenorul Ştefan Buiucliu.

În perioada următoare vor intra în pregătire intensă şi juniorii şi seniorii celor două cluburi din judeţ, cei ce se vor pregăti pentru finalele Campionatului Naţional de Tir Sportiv puşcă glonţ, ce va avea loc în perioada 20 – 30 iulie, la Bucureşti.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.