Sportivii de la CSM Suceava au câştigat 10 medalii la naţionalele de juniori I şi tineret

Pe întregul parcurs al săptămânii trecute, sportivii secţiei de tir sportiv de la Clubul Sportiv Municipal Suceava, pregătiţi de antrenorul Ştefan Buiucliu, au fost antrenaţi în lupta pentru medalii la Campionatul Naţional de juniori I şi la cel rezervat tineretului. În cele două competiţii desfăşurate la Complexul de Tir Sportiv „Iosif Sârbu” Bucureşti, tinerii sportivi de la CSM Suceava au avut un parcurs foarte bun şi au reuşit la final să câştige în total 10 medalii, cinci la juniori I şi cinci la tineret, toate în probele puşcă glonţ, două la individual şi opt cu echipa.

Astfel, la naţionalele de juniori I, echipa CSM Suceava formată din sportivii Andrei Pavăl, Alexandru Coturbaş şi Ionuţ Slabu a reuşit să câştige patru medalii de bronz în probele de 60 focuri culcat, 3x40 focuri, 40 focuri picioare şi 40 focuri genunchi. În competiţia individuală, Andrei Pavăl a reuşit un nou record personal şi a câştigat medalia de bronz în proba de 60 focuri culcat, reconfirmându-şi astfel poziţia din lotul naţional de juniori al României. După juniori a urmat timp de trei zile Campionatul Naţional de Tineret, desfăşurat în aceeaşi locaţie. Echipa CSM Suceava, formată din Andrei Pavăl, Cristian Bida, Alexandru Coturbaş şi rezerva Ionuţ Slabu, a reuşit să obţină patru medalii de argint în competiţia de puşcă glonţ, în probele de 60 focuri culcat, 3x40 focuri, 40 focuri picioare, 40 focuri genunchi. Ca şi la juniori I, Andrei Pavăl s-a remarcat şi-n concursul individual, unde a luat bronzul în proba de 40 focuri genunchi.        

„A fost o competiţie dură, acerbă, cu participanţi de înaltă clasă de la Dinamo Bucureşti, CSA Steaua Bucureşti sau Politehnica Iaşi, una în care am avut o comportare excelentă pe plan sportiv a tuturor celor patru componenţi ai echipei CSM Suceava. Mulţumim conducerii clubului pentru susţinerea pragmatică a proiectelor sportive ale secţiei de tir sportiv: domnul director Vasilică Băiţan, domnul director adjunct Valerică Gherasim, doamnei contabil-şef Elena Prisăcaru. Mulţumim de asemenea pentru susţinere Primăriei municipiului Suceava şi Consiliului Local al municipiului Suceava, Primăriei oraşului Solca, secretarului general al FRTS, domnul Matei Sorin, antrenorului federal - domnul Constantin Ţârloiu, nu în ultimul rând Magazinului Carabina.ro din Suceava”, a declarat antrenorul secţiei de tir sportiv de la CSM Suceava, Ştefan Buiucliu. 

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.